výživověda
z lásky k jídlu a vědě

Dieta při chronickém onemocnění ledvin

Web nizkobilkovinnadieta.cz poskytuje odborné informace o chronickém onemocnění ledvin, o výživě u tohoto onemocnění a další. Web poskytuje volně dostupné informace a edukační materiály.

Další užitečné zdroje

Jedná se o neziskovou organizaci (FÉR potravina – čtení etiket za vás). Pomáhají spotřebitelům vyznat se v potravinách (se zaměřením na jejich kvalitu a složení). Informace jsou často na obalech (etiketách) potravin vytištěny miniaturním písmem a ne každý ví, co vlastně znamenají. To občas netušíme, zda-li čteme složení nebo nějaké zaklínadlo, proto se snaží spolek FÉR potravina označovat pro spotřebitele potraviny bez zbytečných aditiv, se známým původem a s vysokým obsahem základních složek, z nichž by daná potravina měla být vyrobena.

PubMed je volně přístupné rozhraní k databázi MEDLINE, která obsahuje citace a většinou i abstrakta biomedicínských odborných článků v angličtině a dalších národních jazycích. U většiny článků je i odkaz na plný text, ten však již může být zpoplatněn vydavatelem příslušného časopisu.

STOB – stop obezitě

Společnost se zaměřuje na hubnutí – udržitelnou redukcí váhy se snaží dosáhnout změnou životních návyků.

Informační portál zaměřen na léčbu nadváhy a obezity. Na webu můžete nalézt otázky a odpovědi týkající se nadváhy a obezity (s jejich zdravotními riziky). Web slouží k vyhledání pomoci a odpovídá na otázky týkající se nadměrné hmotnosti. Lze pomocí webu vyhledat odborníka, který Vám může pomoci.